Noodzaak van decentrale noodverlichting

Conform het Bouwbesluit (zorgplicht) en de Arbo-wet dient in ieder gebouw decentrale noodverlichting aanwezig te zijn die ten minste eenmaal per jaar onderhouden en gecontroleerd wordt. Hiermee wordt zeker gesteld dat in geval van stroomuitval, uw medewerkers en bezoekers snel het pand kunnen verlaten.

Wanneer de armaturen niet vakkundig worden onderhouden, functioneren zijn vaak niet als vereist, zonder dat u het in de gaten heeft. Lampen en accu’s hebben een beperkte levensduur en dienen op tijd vervangen te worden, elektronica kan storingen vertonen. Daarnaast is er nogal eens sprake van een verkeerde vluchtroute, verouderde pictogrammen of gewoon een tekort aan noodverlichting.

Couwenberg levering en onderhoud

Onze monteurs zijn elektrotechnisch geschoold en opgeleid voor de aanleg en het onderhoud van alle merken armaturen conform NEN-EN 50172. Ook kunnen zij u volledig adviseren over de juiste projectering van decentrale noodverlichting. De service auto’s zijn volledig uitgerust om in één bezoek alles in orde te maken.

Tijdens het jaarlijks onderhoud wordt de functionaliteit van het armatuur en de vluchtroute gecontroleerd. Van permanent brandende armaturen worden de lampen (levensduur ongeveer 14 maanden) standaard vervangen. Accu’s worden gecontroleerd en in het 5e jaar vervangen om één uur autonomie te waarborgen. Tenslotte worden de armaturen gereinigd en verzegeld.

Couwenberg Noodverlichting werkt uitsluitend met hoogwaardige armaturen en originele ‘high temperature’ NiCd accu’s, die bestand zijn tegen een hoge omgevingstemperatuur. Daardoor kan Couwenberg een volledige garantie van 4 jaar op alle door haar geplaatste en jaarlijks gecontroleerde armaturen (de elektronica én de behuizing) en accupacks hanteren. Wij werken merkonafhankelijk waardoor we voor u beste en mooiste oplossing kunnen kiezen. Wij werken hiervoor intensief samen met de marktleiders Eaton (Blessing), Van Lien en Famostar.

Waarom jaarlijks onderhoud door Couwenberg Noodverlichting?

  1. U verhoogt de veiligheid in het gebouw.
  2. U stelt zeker dat uw decentrale noodverlichting écht werkt als het licht uitvalt.
  3. U bespaart kosten omdat de armaturen langer meegaan.
  4. U waarborgt het vereiste lichtniveau op de vluchtroutes.
  5. U voldoet aan de wettelijke zorgplicht.
decentrale noodverlichting
Couwenberg decentrale noodverlichting
Couwenberg Noodverlichting